El conseller de Cultura de la Generalitat, Jordi Puig, visita el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà
18, de juliol 2017 14:37

El conseller de Cultura de la Generalitat, Jordi Puig i Gordi, ha visitat dissabte el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, acompanyat del president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay; de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; de l’alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, i d’una bona representació d’alcaldes dels municipis de la comarca. Puig ha recorregut les diverses coves del jaciment conduit pel director de les excavacions i catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Girona, Narcís Soler, que ha fet les explicacions pertinents de cada punt del recorregut obert al públic, com ara la cova de l’Arbreda, la del Mollet o la del Reclau-Viver. Puig també s’ha mostrat molt interessat per les tasques de recuperació de les troballes que estan duent a terme un grup d’alumnes, com ara ossos de cavall o cargolets marins que van servir per fer penjolls. En aquest punt, Puig ha comentat: “fa tants anys, i ja s’hi vivia bé, aquí”.

En finalitzar la visita, i després que Puig hagi signat el llibre d’honor del Consell Comarcal del Pla de l’estany, Xargay ha volgut agrair al conseller la seva visita i la voluntat de conèixer de primera mà aquest equipament “que ara fa vint anys que es va inaugurar i pel qual han passat 270.000 visitants”. Per la seva banda, Puig ha manifestat que “si després de tants anys, d’aquelles civilitzacions n’ha quedat tot això, hem de pensar que la nostra cultura té una projecció de milers d’anys”.

 

Les Coves de Serinyà

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà és el millor jaciment de l'Europa occidental per conèixer el pas de l'home de Neandertal a l'home modern. El seu interès ja va ser avalat per les primeres excavacions arqueològiques, iniciades l'any 1943 pel doctor Josep Maria Corominas. En l'actualitat es porten a terme des de la Universitat de Girona i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona. El 1996 el Consell Comarcal del Pla de l'Estany va iniciar les obres de l'actual Parc.

Arxiu