Dues treballadores socials del Pla de l'Estany participen al VI Congrés Internacional sobre  Dependència i Qualitat de Vida celebrat a Madrid
30, de maig 2017 14:18

Dues treballadores socials de la Comissió d’Avaluació i Seguiment Sectoritzat de la Dependència (CASSDEP) del Pla de l’Estany van participar els passats 23 i 24 de maig al VI Congrés Internacional sobre Dependència i Qualitat de Vida celebrat a Madrid. Es tracta, concretament, d’Olga Costa, de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, i Maria del Mar Santos, de la Clínica Salus Informorum de Banyoles, que hi van presentar el Model de Gestió Integral de Recursos Socials i Sanitaris a la comarca del Pla de l’Estany.

La valoració positiva de la CASSDEP per part del comitè organitzador d’aquest congrés ha significat un estímul important per continuar treballant en xarxa i de forma integral amb l’objectiu de millorar, encara més, l’atenció a totes les persones amb dependència del Pla de l’Estany.


La CASSDEP al Pla de l’Estany. La Comissió d’Avaluació i Seguiment Sectoritzat de la Dependència (CASSDEP) del Pla de l’Estany, que aquest any compleix deu anys de treball en xarxa, té un caràcter públic i privat i va néixer amb la clara voluntat d’oferir una atenció integral a tots els habitants amb dependència del Pla de l’Estany. Està promoguda des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal amb la participació de l’Àrea Bàsica de Salut de Banyoles, la Clínica Salus Informorum de Banyoles, centres de dia, el Servei d’Atenció Integral a la gent gran en l’Àmbit Rural (SAIAR), residències assistides, el CatSalut, i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un projecte de caràcter innovador, que ha superat la superació de resistències, que finalment ha permès l’avaluació compartida dels pacients i beneficiaris del servei mitjançant l’elaboració d’un registre únic, una cartera de serveis compartida i l’assignació òptima de recursos disponibles, a través de l’atenció integral desitjada. Tot això ha comportat un millor aprofitament de les sinèrgies, la disminució del temps i les llistes d’espera, facilitar la derivació i atenció als pacients, la disminució d’ingressos hospitalaris i una major atenció a domicili.


Reconeixements. La CASSDEP del Pla de l’Estany ha obtingut diversos reconeixements al llarg d’aquests anys, entre d’altres pel Programa Partness d’ESADE que ha estat, també, una experiència certificada per l’Observatori d’Innovació i Gestió de la Sanitat a Catalunya. A més, recentment, la New Health Foundation també ha reconegut com a bona pràctica la CASSDEP a la comarca del Pla de l’Estany, a través de l’Observatori de Models Integrats de Salut (OMIS).


Algunes xifres. Un total de 3.365 persones han estat avaluades conjuntament per la CASSDEP durant aquests 10 anys d’experiència compartida, i això ha suposat 4.912 intervencions.

Arxiu