L’Oficina Jove del Pla de l’Estany tramita més de 300 beques i ajudes durant el 2023
24, de gener 2024 13:06
  • Durant l’any passat es van atendre a 1.160 joves i es van resoldre 1.358 consultes.

L’Oficina Jove del Pla de l’Estany va tramitar un total de 325 beques i ajudes durant el 2023. Des de l’Oficina van donar suport al jovent de la comarca a l’hora de fer les tramitacions de la beca general i de la beca per alumnes amb necessitats educatives especifiques. Es tracta d’un dels serveis que s’ofereixen des de l’oficina que més demanda té, ja que també inclou altres tipus de tramitacions que van des de les preinscripcions a cicles formatius fins a la demanda del Bo Cultural Jove.

Des de l’Oficina Jove fan un balanç positiu de les feines desenvolupades durant el 2023 per donar suport, atendre i oferir propostes al jovent del Pla de l’Estany. En total es van atendre a 1.160 persones joves i es van resoldre 1.358 consultes relacionades amb diferents temàtiques. Una de les xifres significatives que deixa el 2023 són la de tramitacions de beques i ajudes que es va enfilar fins a les 325 tramitacions. Des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany destaquen que “aquest és un servei molt utilitzat i en el que no només es dona suport a l’hora de demanar beques, sinó que també inclou preinscripcions a cicles formatius o l’obtenció del certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual, per a poder treballar com a monitor/a als casals”.

El contacte continu amb els i les joves es fa a través de diverses vies: des de les accions directes als centres educatius de secundària de la comarca, fins a l’impuls i participació en diferents projectes. En aquest context, al 2023 es va iniciar el projecte Resssò, que tenia per objectiu apropar la música de grups amateurs o semiprofessionals als centres d’educació secundària de la comarca.

La formació contínua per donar un millor i més ampli servei

Des de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany també posen en valor les diferents accions formatives a les que assisteix la plantilla de l’àrea. Es tracta de formacions relacionades en àmbits com l’educació, la inclusió o la salut, entre d’altres, que serveixen per a millorar els diferents serveis que s’ofereixen a les persones joves.

L’Oficina Jove del Pla de l’Estany està situada al parc Pompeu Fabra i Poch, 1 de Banyoles i l’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 11 a 13 h i de 16 a 19 h. També es poden consultar els serveis l’actualitat de l’oficina a la pàgina web www.plaestanyjove.cat.

Arxiu