El Centre Comarcal d’Acollida d’Animals de Companyia estrena contracte
18, de gener 2024 12:16
  • L’Associació de Protecció i defensa dels Animals de la comarca del Pla de l’Estany (APAPE) continuarà al capdavant de la gestió de la protectora.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha tirat endavant la contractació del servei de gestió del Centre Comarcal d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) que fins al moment havia funcionat a través d’un conveni. La gestió de la protectora seguirà en mans de l’Associació de Protecció i defensa dels Animals de la comarca del Pla de l’Estany (APAPE). El contracte, que puja a 27.145,06 euros IVA inclòs, preveu que l’APAPE prestarà els serveis de gestió del Centre, el servei d’atenció veterinària i serà la responsable del Nucli Zoològic.

Després de mesos de treball, s’ha pogut tirar endavant el nou contracte per a la gestió del Centre Comarcal d’Acollida d’Animals de Companyia, per tal d’adequar-se a la normativa vigent. Fins al moment aquest servei havia estat delegat a través d’un conveni que ja havia vençut. En aquest context, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, ha destacat que “s’ha posat fi a una situació anòmala administrativament i que derivava en unes deficiències a l’hora de prestar el servei”. Castañer ha volgut agrair a l’APAPE que malgrat la situació hagi continuat mantenint el servei i ha afegit que “amb el nou contracte estem segurs que el servei millorarà”.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany és el titular del CAAC, atès que tots els ajuntaments de la comarca van delegar aquesta competència municipal a l’ens. El document estipula que la prestació del servei inclou les despeses generades en la gestió del Centre, com la contractació d’una persona cuidadora a amb un 83% jornada que també farà tasques administratives, la compra de la roba de treball adequada, les despeses vinculades al manteniment de les instal·lacions, corretges, collars... i la manutenció dels animals del centre, entre d’altres aspectes.

El Consell Comarcal encarregat del benestar animal del Pla de l’Estany

El passat mes de març de 2023 tots els ajuntaments de la comarca del Pla de l’Estany van cedir al Consell les competències en matèria de recollida, acollida i control dels animals de companyia abandonats i perduts. En aquesta línia, la posada en marxa del nou contracte ha de suposar un salt qualitatiu pel que fa als serveis que ha de portar a terme l’APAPE en la gestió del Centre Comarcal d’Acollida d’Animals de Companyia.

En paral·lel i amb la voluntat de continuar millorant el benestar dels animals de companyia de la comarca, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany compta una nova figura. L’ens ha contractat directament una persona que té com a tasca principal la recollida de gossos perduts i/o abandonats de la comarca, de gas ferits o abandonats i que no pertanyin a cap colònia, així com el control de les colònies de gats de la majoria de consistoris del Pla de l’Estany. La ciutadania pot activar aquesta figura posant-se en contacte amb la Policia Local, els Mossos d’Esquadra o els ajuntaments.

Des de l’àrea de Territori el conseller Jordi Burch afegeix que “ és important que la gent de la comarca conegui el CAAC i els animo a visitar-lo i entre tots donar sortida als animals que es troben en les instal·lacions perquè puguin tenir una millor qualitat de vida amb una família que els adopti” també ha volgut destacar que “ la gestió de les colònies de gats és un servei nou, que ja s’ha començat a parlar amb voluntaris i els ajuntaments per fer una diagnosi de les colònies que hi ha i establir un pla de treball per anar-les acotant i controlant”.

Arxiu