Canvis en les rutes de la recollida d’escombraries per millorar-ne l’eficiència
28, de desembre 2023 11:11
  • A partir del 2 de gener de 2024 es començarà a aplicar el nou calendari de recollida d’escombraries a diferents municipis de la comarca.

Banyoles, 27 de desembre –  Un any i mig després que el Consell Comarcal del Pla de l’Estany iniciés el nou sistema de recollida porta a porta a la majoria de municipis de la comarca, a partir de l’any vinent es faran una sèrie de modificacions en el calendari per millorar l’eficiència del sistema.

A partir del 2 de gener de 2024 el calendari de recollida selectiva als municipis en el que es fa porta a porta tindrà una sèrie de canvis. Les modificacions es fan després de detectar la necessitat de fer millores per tal que les rutes que fan els camions siguin més eficients. Així, a Esponellà, Serinyà, Cornellà del Terri i Fontcoberta, quatre dels sis municipis del Pla de l’Estany on el sistema principal és el de recollida porta a porta es modificarà el calendari de recollida de residus. Camós i Porqueres es mantindran igual que fins ara.

Les noves rutes dels camions faran que a Camós, Esponellà, Porqueres i Serinyà el rebuig es recollirà els dilluns cada quinze dies, l’orgànica es farà els dimarts, dijous i dissabte, el plàstic s’haurà de treure els dimarts i els dissabtes; i el dijous el paper i cartró. El tèxtil sanitari, prèvia sol·licitud es recollirà els dimarts, dijous i dissabtes.

Per la seva banda, a Cornellà del Terri i Fontcoberta l’orgànica es recollirà els dilluns, dimecres i divendres, el plàstic el dilluns i dijous i el dimecres el paper i cartró. En aquests dos municipis el rebuig es recollirà, també quinzenalment, els dissabtes. Respecte el tèxtil sanitari es recollirà, prèvia sol·licitud, els dilluns, dimecres i divendres.

Tota la informació, així com els nous horaris, els podeu trobar a la pàgina web tutries.plaestany.cat.

Arxiu