El Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova el nou cartipàs corresponent al mandat 2023-2027
08, d’agost 2023 21:17

 

  • L’ens es dividirà en 4 grans àrees: Àrea de Serveis Generals i Assistència als Municipis; Àrea de Territori; Àrea de Servei a les Persones i Àrea del Centre Ocupacional i Especial de Treball ‘El Puig’.
  • Cada àrea estarà presidida, respectivament, per Montserrat Colomé, Oriol Serrà, Àlex Esteba i Dolors Bustins. 

Banyoles, 9 d’agost – El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha celebrat aquest dimarts el Ple d’aprovació de cartipàs en el qual s’han definit les delegacions i atribucions dels diferents consellers i conselleres que en formen part. Entre les novetats d’ aquest nou mandat hi figuren la divisió de la Presidència de la Corporació i del Consell d’Alcaldies i la configuració de l’Ens en 4 grans àrees.

 

El nou mandat del Consell Comarcal s’ha iniciat amb l’aprovació del cartipàs que marca l’organització de l’Ens per als propers 4 anys. Com en el cas de les Presidències del Consell i del Consell d’Alcaldies, les 4 grans àrees en què s’organitza el Consell també es repartiran entre les dues formacions de govern (ERC-Candidatures Acord Municipal i Junts Compromís Municipal). Així, les àrees de Serveis Generals i d’Assistència als Municipis, i del Centre El Puig quedaran sota consellers de Junts Compromís Municipal (Montserrat Colomé i Dolors Bustins), mentre que ERC-Candidatures Acord Municipal tindrà les àrees de Territori, i de Serveis a les Persones (Oriol Serrà i Àlex Esteba)

 

El nou cartipàs contempla les següents delegacions: Ponència tècnica ambiental, Protecció Civl i ADF, que recau en Àlex Terés;  Recursos Humans en Susanna Bazán; Serveis Tècnics en Isaac de Sangerman;  Arxiu Comarcal en María dels Àngels Massafont;  Acció Social, Igualtat i Feminismes en Rosa Coll; Educació en Txell Satorras; Esports i Coves Prehistòriques en Sergi Planagumà; Oficina de Transició Energètica i Turisme en Jordi Palau; Medi Ambient en Jordi Burch; Centre Ocupacional  del Centre El Puig en Assumpció Palomeres i Gerard Sureda; i Centre Especial El Puig en Albert Tubert.

 

Un mandat amb més pes del Consell d’Alcaldies

 

Una altra de les novetats d’aquest mandat és la desvinculació de la Presidència de la Corporació i del Consell d’Alcaldies. Ambdues presidències s’alternen entre ERC-Candidatures Acord Municipal i Junts Compromís Municipal de forma equitativa, de manera que els dos primers anys de la Presidència del Consell d’Alcaldies serà per a Junts Compromís Municipal i els dos darrers correspondrà a ERC Candidatures Acord Municipal.

 

Aquesta separació de poders correspon a la voluntat de donar un àmbit més territorial al Consell d’Alcaldies per tal que els municipis tinguin més representació i més pes en les decisions comarcals. Entre les tasques que es volen abordar en aquest mandat a través del Consell d’Alcaldies es l’actualització del Pla d’Acció Comarcal, atès que l’actual data dels anys 90 i cal fer-ne una revisió profunda per contextualitzar-lo a la realitat.

 

La nova composició del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, així com les novetats que incorpora el nou cartipàs, dota de més responsabilitats tots els consellers delegats amb la voluntat d’enfortir la Corporació.

Arxiu