El Consell Comarcal del Pla de l’Estany inicia un nou mandat amb un govern compartit
18, de juliol 2023 08:08
  • Els dos primers anys de mandat seran per a ERC amb Francesc Castañer com a president, mentre que els dos darrers seran per a Àlex Terés de Junts.
  • El Consell d’Alcaldes també es dividirà entre els dos partits, però a la inversa. Els dos primers anys seran per a Junts i el tram final de mandat per a ERC.

Avui s’ha iniciat una nova legislatura al Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Els propers 4 anys hi haurà una divisió equitativa de la presidència fruit del pacte dels partits d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) – Acord Municipal i Junts – Compromís Municipal. Amb la celebració del ple de constitució d’aquest migdia també s’han conegut quins seran els nous membres del consell.

Arran de les eleccions municipals del passat 17 de maig, la configuració dels ajuntaments del Pla de l’Estany va quedar repartida en cinc alcaldies per ERC i cinc per Junts i el pacte de Fontcoberta en la que els dos partits van pactar compartir l’alcaldia. Davant d’aquesta situació els dos blocs han apostat per compartir la gestió del consell de forma equitativa, dividint la presidència de l’ens en dos anys. La primera part del mandat continuarà en mans d’ERC amb Francesc Castañer com a president, i els dos últims anys la presidència serà per a Àlex Terés, alcalde de Vilademuls per Junts. El pacte també contempla la repartició de la presidència del Consell d’Alcaldes, en aquest cas, a la inversa del de la presidència: primer per a Junts i després per a ERC.

El ple de constitució del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha donat a conèixer també quins seran els consellers que el formaran:

Per part de Junts la llista està liderada per Àlex Terés (Vilademuls), amb Isaac de Sangerman (Serinyà), Albert Tubert (Banyoles), Dolors Bustins (Fontcoberta), Maria del Àngels Massafont (Esponellà), Susanna Bazan (Porqueres), Montserrat Colomé (Cornellà del Terri), Gerard Sureda (Crespià) i Assumpció Palomeras (Palol de Revardit).

Per la seva banda, els consellers d’ERC són Francesc Castañer (Porqueres), Oriol Serrà (Sant Miquel de Campmajor), Àlex Esteba (Camós), Jordi Palau (Crespià), Jordi Burch (Porqueres), Rosa Coll (Cornellà del Terri), Laia Pons (Vilademuls), Meritxell Satorras (Banyoles) i Sergi Planagumà (Serinyà). Finalment, la representat de la CUP al Consell serà Sandra Pazos (Banyoles).

Aquesta configuració fa que 10 dels 19 consellers siguin nous, respecte a l’anterior legislatura.

Arxiu