La novena edició dels Jocs Emporion reunirà uns 5.500 participants aquest cap de setmana al Pla de l’Estany
09, de maig 2023 13:58
  • S’hi han programat dinou activitats entre divendres i diumenge, repartides en cinc municipis de la comarca (Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Palol de Revardit)
  • Algunes activitats previstes inicialment a l’aire lliure s’han reubicat finalment en recintes tancats davant l’amenaça de pluja

La comarca del Pla de l’Estany es prepara per acollir, a partir d’aquest divendres, la novena edició dels Jocs Emporion, que estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines.

Durant tres dies i fins diumenge, 14 de maig, els municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Palol de Revardit acolliran les dinou activitats programades. Es preveu que uns 5.500 participants prenguin part en les diferents propostes, adreçades a tots els públics.

Els nens i nenes en seran els principals protagonistes, amb activitats com bàsquet, patinatge artístic, natació, futbol 7, gimnàstica artística, judo, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei sobre patins, atletisme i voleibol. Però també s’ha organitzat una trobada esportiva per a gent gran; una activitat de «Barça Activa’t», dins el programa d’inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual participen la Diputació de Girona i les altres diputacions catalanes, i activitats de futbol i bàsquet adaptats.

La inestabilitat meteorològica prevista sobretot per divendres i dissabte ha fet aconsellable reubicar algunes de les activitats que es feien a l’aire lliure. En aquest sentit, el divendres, la trobada esportiva per a gent gran tindrà lloc finalment al pavelló de la Draga de Banyoles i la multiesportiva, entre el pavelló de Fontcoberta i el de Palol de Revardit. L’endemà, el dissabte, el «Barça Activa’t» es desenvoluparà al pavelló de Can Puig de Banyoles.

Aquesta serà la segona vegada que els Jocs Emporion es porten a terme al Pla de l’Estany. La primera va ser en l’edició del 2016.

A les xarxes socials, l’etiqueta per seguir l’activitat dels Jocs Emporion és #JocsEmporion. Tota la informació detallada sobre l’esdeveniment, amb els horaris de les activitats, es pot trobar al lloc web oficial (https://jocsemporion.ddgi.cat/).

La VII Gala Valors en Acció

Els actes associats als Jocs Emporion 2023 es tancaran el diumenge 21 de maig (12.00 h) a l’Auditori de Girona amb la VII Gala Valors en Acció. En l’acte es premiaran els esportistes i els equips que han destacat pel joc net i l’exemplaritat en totes les activitats organitzades pels consells esportius de les comarques gironines.

Arxiu