L’àrea de Joventut dona un impuls als grups musicals formats per joves del Pla de l’Estany
08, de maig 2023 15:41
  • El projecte Resssò. Patis musicals emergents portarà música en directe als centres d’educació de la comarca.

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany impulsa el projecte Resssò. Patis musicals emergents, una proposta que vol apropar la música de grups amateurs o semiprofessionals als centres d’educació secundària de la comarca.

Aquest divendres 12 de maig es posa en marxa el projecte Resssò. Patis musicals emergents sorgit des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. El projecte vol donar a conèixer diferents formacions musicals formades per joves de la comarca als centres educatius de secundària del Pla de l’Estany.

Els i les joves alumnes no només podran viure un concert en directe, sinó que el grup musical explicarà la seva experiència i tot allò que no es veu del món de la música (quin nivell de compromís personal implica formar part d’un grup, com gestionen les diferències d’opinió dins del grup, com fan el procés de compondre un tema, quines influències tenen, etc.). El projecte també vol acostar la música als instituts i potenciar els grups locals, també pretén fomentar o incentivar l’aparició de nous grups entre l’alumnat dels diferents centres.

La iniciativa, que es durà a terme durant les hores del pati en diferents dies, en una jornada a cada centre, s’iniciarà aquest divendres 12 de maig a l’INS Josep Brugulat, amb el grup Eli Rodríguez. Els propers centres en el que arribarà aquest projecte seran a l’Escola Casa Nostra, on el divendres 19 de hi tocarà Bicèfal; el dimecres 14 de juny serà el torn de l’INS Pla de l’Estany i de Bivac; i l’última sessió es farà el dilluns 19 de juny a l’INS Pere Alsius, i repetirà Eli Rodríguez.

Resssò és un projecte impulsat des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, finançat gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona, i que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Banyoles i Cornellà del Terri, dels centres educatius i dels grups musicals.

Arxiu