Tornen les activitats presencials del servei Fem Companyia
04, d’octubre 2022 11:04
  • Aquest mes d'octubre s'inicia el nou curs del servei 'Fem Companyia' impulsat per l'àrea de Benestar Social en el que es recuperen totes les activitats als diferents municipis del Pla de l'Estany.

Un cop superada la pandèmia de la COVID, el servei 'Fem Companyia' de l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany inicia un nou curs d'activitats i propostes adreçades als majors de 70 anys de la comarca. En aquest curs 2022-2023 es recuperen totes les accions als diferents municipis de la comarca. 

El servei 'Fem Companyia' integra dos tipus d’accions dirigides a les persones grans. D’una banda, la detecció, seguiment i/o derivació de les situacions de risc de dependència dels majors de 70 anys que viuen sols. Aquesta intervenció es realitza a partir de les visites al domicili i de les trucades telefòniques a les persones que no viuen acompanyades.

D’altra banda, també es fa la intervenció comunitària, oferint un ventall d’activitats als diferents casals de la gent gran en el que hi participen aquesta persones i també d’altres majors de 65 anys dels diferents municipis. A més, també s’ofereix assessorament a entitats que treballen pel benestar de les persones grans com a mitjà de prevenció d’aquestes situacions de risc de dependència.

A través del servei ‘Fem Companyia’ es promouen activitats arreu del Pla de l'Estany per potenciar la participació  de les persones  grans en la vida social a través d’activitats de promoció de l’envelliment actiu i saludable, també s’ofereixen activitats lúdiques, socials i culturals. En aquest sentit, després de dos cursos de restriccions a causa de la pandèmia, en aquest nou curs que s'inicia es poden recuperar totes les activitats presencials als diferents municipis de la comarca. Així, es tornaran a fer els tallers de manteniment de la memòria, les classes de català, de manualitats, entre d'altres. A més, també es faran activitats a l'aire lliure com el 'Fem camí' o el 'Fem ruta' per donar a conèixer, alhora que es fa una activitat física moderada, espais de l'entorn. 

El servei 'Fem Companyia', compta amb una àmplia xarxa de col·laboradors, entre els quals destaquen joves de 3r d’ESO dels diferents centres educatius de secundària del Pla de l'Estany que han de realitzar 10 hores de servei comunitari. Aquests voluntaris, així com els i les usuàries del servei, valoren molt positivament els moments compartits en les diferents accions que es desenvolupen durant tot el curs. En aquesta línia, el curs de smartphone és una de les activitats destacades en la que els joves ensenyen als més grans les nocions bàsiques per utilitzar aquests aparells per tal d'evitar la bretxa tecnològica.

Arxiu