Les Coves de Serinyà tornen a oferir visites guiades durant tot l’estiu
15, de juny 2022 12:47
  • El parc reobrirà les seves portes aquest divendres 17 de juny i oferirà visites guiades tots els caps de setmana i festius fins el 4 de setembre.
  • Per aquests tres mesos també incorpora la figura d’un conserge que farà que la instal·lació estigui oberta també entre setmana

Aquest divendres 17 de juny el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà reobrirà les seves portes per oferir visites guiades tots els caps de setmana i festius fins el 4 de setembre. A més, des d’aquest dimecres i fins el setembre les instal·lacions també estaran obertes entre setmana, gràcies a la presència d’un conserge que a més farà tasques d'atenció al públic. 

Els tres jaciments de les coves del Reclau Viver, de Mollet i de l’Arbreda del Parc de les Coves de Serinyà es podran tornar a visitar durant la temporada turística estival. El Consell Comarcal del Pla de l’Estany que és qui gestiona les instal·lacions ofereix, de nou, tres visites guiades en cap de setmana i festius, durant aquests, gairebé, tres mesos. L’horari de visita serà a les 10:30h, a les 11:30h i a les 12:30h els divendres, dissabtes i diumenges. La reserva prèvia es podrà fer a través de correu electrònic a coves.serinya@plaestany.cat, per telèfon al 972 59 33 10 o mitjançant el formulari disponible a la web www.plaestany.cat

A diferència de l’any passat, però, aquestes visites seran de pagament. Així, el preu per al públic en general serà de 6 euros, pels estudiants, majors de 65 anys i persones amb discapacitat l’entrada tindrà un cost de 3 euros i serà gratuïta pels menors de 6 anys.

Una altra de les novetats respecte l’estiu passat és que les instal·lacions estaran obertes cada dia, de 10 a 14h, si bé les visites guiades només seran en cap de setmana. Tanmateix, hi haurà servei d’atenció presencial i telefònic, així com si algú vol visitar el parc entre setmana també ho podrà fer, tot i que sense un guia. Com en el cas de les visites guiades només es podran visitar els jaciments, ja que el museu continuarà tancat.

Les obres del centre d’interpretació Arqueopark

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà va tancar les seves portes el juny del 2019 per convertir l’espai en un centre d’interpretació. Durant aquests tres anys s’han anat fent petites millores i reformes, tot i que el projecte museogràfic ha quedat pendent d’iniciar-se. Amb tot, el ple del Consell va aprovar el passat mes de maig una injecció econòmica de 60.000 euros per reactivar el que ha de ser l’Arqueopark Coves de Serinyà.

De moment, però, es poden tornar a visitar els tres jaciments de les coves del Reclau Viver, de Mollet i de l’Arbreda del conjunt prehistòric de Serinyà, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de zona arqueològica el 2008, per la Generalitat de Catalunya.

Arxiu