El SAI Pla de l’Estany organitza 6 sessions participatives per celebrar el Dia de l’Orgull LGBTI
07, de juny 2022 12:42
  • Banyoles iniciarà la ronda d’activitats de reflexió entorn la diversitat sexual i de gènere obertes a tota la població.
  • En la primera fase de la campanya, dirigida al col·lectiu LGBTI, es van rebre un total de 20 experiències sobre situacions quotidianes.

La setmana que ve s’inicia la segona fase de la campanya LGBTI que es va iniciar el passat 17 de maig en motiu del Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia. Fins el passat 31 de maig, aquest col·lectiu va ser el que va participar de la primera fase per recollir experiències viscudes, positives i negatives, per la seva identitat sexual o de gènere en la que hi van participar una vintena de persones. A partir d’aquest material s’han organitzat unes sessions participatives que es faran a 6 municipis del Pla de l’Estany i que són obertes a tota la població.  

Des del SAI del Pla de l’Estany es fa un balanç molt positiu de les experiències recollides durant la primera fase de la campanya contra l’LGBTIfòbia. Ara, a partir d’aquest material s’han organitzat 6 activitats per revisar i reflexionar entorn la diversitat sexual i de gènere, unes sessions que seran possible gràcies a la coordinació del SAI amb les àrees i els responsables de joventut de cada municipi.  

En aquesta segona fase, a diferència de la primera, es convida a participar a tota la població per debatre i parlar de diversitat sexual i de gènere. La primera de les activitats es farà el proper dimarts 14 de juny a l’espai Jove del Cal Drac de Banyoles i estarà dinamitzada per professionals de l’àmbit social. El següents municipis on es faran aquestes jornades de reflexió seran Fontcoberta (16 de juny), Camós (19 de juny), Cornellà del Terri (21 de juny), Vilademuls (27 de juny) i Esponellà (28 de juny). Precisament, aquesta darrera jornada es farà coincidint amb el Dia de l’Orgull LGBTI. A més, també hi ha la possibilitat que el 20 de juny es faci a Porqueres.  

La duració aproximada de cada trobada serà de dues hores i qualsevol persona de la comarca pot assistir a la que vulgui, sense necessitat de pertànyer al municipi on s’està duent a terme l’activitat. Les sessions consisteixen en revisar les experiències recollides a la primera fase, reflexionar sobre la diversitat sexual i de gènere. Durant aquestes trobades, a cada municipi, es farà una acció de sensibilització. Les inscripcions per assistir-hi es poden fer mitjançant el correu electrònic: sai@plaestany.cat o també per WhatsApp al número 639 314 764.

Arxiu