Organitzen una gimcana a Banyoles per mostrar les reivindicacions de les persones amb discapacitat
03, de desembre 2021 12:13

L’Associació Banyoles Comerç i Turisme i la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany han preparat una gimcana amb motiu del Dia internacional de la Discapacitat que porta per títol Omple els buits per la inclusió.  

Del 3 de desembre (Dia Internacional de la Discapacitat) fins al 3 de gener 10 botigues, bars i restaurants del centre de Banyoles exposaran uns plafons que mostren les reivindicacions que fan les persones amb discapacitat per tal de poder gaudir d’una vida normalitzada com la resta de la població.  

Les persones que hi vulguin participar  podran demanar en els establiments la butlleta de la gimcana, en la que hauran d’omplir els buits de les 10 frases amb les reivindicacions que consten en els plafons.  

Un cop omplerts tots els buits podran entregar la butlleta a l’oficina de Cal Moliner (Plaça Major, 36) abans del 3 de gener. Entre tots els participants es farà un sorteig de tres lots amb productes de les entitats de la Taula de la Discapacitat i de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Les 10 primeres persones que entreguin la butlleta obtindran un regal extra.  

A banda de la gimcana, l’acte de l’encesa de llums que organitza l’Ajuntament de Banyoles pel mateix dia 3 de desembre també tindrà l’empremta de la discapacitat. Persones usuàries de Fundació Estany i Fundació Autisme Mas Casadevall participaran en el mapping que es projectarà a la plaça Major de Banyoles.  

Finalment, en la Fira de Nadal de Banyoles, l’11 i 12 de desembre, es podrà visitar l’exposició “Atura’t, observa i pensa. Construïm una comarca sense barreres”. L’exposició recull imatges de barreres arquitectòniques, sensorials, cognitives i també per conductes incíviques que la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany ha pogut copsar arreu de la comarca. La mostra transmet la necessitat que l’accessibilitat sigui la base de la nostra societat i apel·la a la responsabilitat que ens pertoca com a ciutadans i ciutadanes per transformar el nostre entorn.  

La Taula de la Discapacitat està formada per les entitats de la comarca que treballen amb persones amb discapacitat: l’Associació Junts i Endavant, l’Associació Famílies Presents, la Fundació Estany, la Fundació Autisme Mas Casadevall, l’Associació MIFAS, el Centre El Puig, Granés Fundació, l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) Pla de l’Estany i l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.   

Arxiu