Reunions informatives sobre els ajuts europeus Next Generation
05, d’octubre 2021 14:02

Aquest matí s’han presentat en roda de premsa les dues reunions organitzades pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE), fixades pels dies 18 i 19 d’octubre, per informar les empreses del sector industrial i agrícoles del territori sobre les convocatòries dels fons europeus Next Generation. El president del CCPE, Francesc Castañer, i el conseller d’Agricultura, Promoció Rural i Economia, Oriol Serrà, han coincidit en assenyalar que “és una oportunitat única que no podem deixar escapar; entre tots hem d’intentar que es quedin el màxim de recursos possibles a la nostra comarca”.

A conseqüència de la crisi financera mundial provocada per la pandèmia de la covid-19, la Unió Europea (UE) ha decidit injectar un paquet de diners molt important per recuperar i regenerar l’economia que pretén també assolir un canvi de model més sostenible i digital en sectors com ara l’industrial i l’agrícola. En aquest sentit, per informar les petites, mitjanes i grans empreses de la comarca, així com a particulars, s’han programat dues sessions en què s’explicarà quines són les línies a les quals es poden acollir i quins passos s’han de seguir per presentar les pertinents sol·licituds. En les dues reunions es convidaran les enginyeries del Pla de l’Estany perquè seran les que assessoraran i guiaran les empreses per aconseguir l’objectiu final, ja que es tracta de subvencions complexes. “Els fons s’han de demanar de manera individual i fa falta consultoria, ja que des del Consell s’informarà i es coordinarà”, ha afirmat Castañer.

Al Pla de l’Estany hi ha unes 400 empreses del sector industrial, unes 200 del sector agrícola i 13 enginyeries.

Reunions:

  • Dilluns 18 d’octubre, a les 20:00 de la tarda a sala de plans del Consell Comarcal, amb les empreses del sector industrial.
  • Dimarts 19 d’octubre, a les 20:00 de la tarda a sala de plans del Consell Comarcal, amb les empreses del sector agrícola.

“Hem d’apostar per la transformació i hem de fer-ho bé, aprofitant aquestes subvencions. Hem d’estar amatents i ajudar-nos i coordinar-nos entre nosaltres perquè els ajuts es quedin aquí”, ha afegit el president Francesc Castañer.

Per la seva banda, Oriol Serrà ha destacat que “són molts diners que en la majoria de casos encara no estan atorgats” i ha volgut deixar clar novament que “també van dirigits a petits negocis i a particulars”. El conseller, per acabar, ha assegurat que “és un tren que no podem deixar passar de llarg i per això volem que tothom a la comarca estigui perfectament informat”.

 

Arxiu