El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà tornarà a obrir aquest estiu per oferir visites guiades gratuïtes
20, de juliol 2021 09:30

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, tancat des del mes de juny del 2019, tornarà a obrir parcialment les portes aquest estiu, ja que es podran visitar les principals cavitats del jaciment de manera gratuïta. El Centre d’Interpretació, no obstant això, no es podrà visitar encara perquè s’hi continuen fent obres.

L’empresa educArt Serveis Educatius i Culturals, ubicada a Olot i que va guanyar la licitació pertinent, serà l’encarregada a partir d’ara de dinamitzar les instal·lacions i oferirà de franc ja a partir d’aquest pròxim divendres 23 de juliol tres visites guiades diàries a les 10:30, a les 11:30 i a les 12:30 hores tots els divendres, dissabtes i diumenges, inicialment fins al 12 de setembre, que recorreran les coves de l’Arbreda, Reclau Viver i Mollet, sempre amb reserva prèvia. Caldrà enviar un correu electrònic a coves.serinya@plaestany.cat.

Les visites també podran de caràcter particular en horari de 10 del matí a dues de la tarda a condició que hi hagi places vacants. Les persones que tinguin la sort de fer el recorregut els divendres coincidiran amb els arqueòlegs que ja han iniciat la campanya d’excavacions d’enguany a les coves.

Present i futur

Anna Garcia, la consellera de cultura del Consell Comarcal, ha valorat “molt favorablement l’obertura de les coves perquè la gent podrà tornar a gaudir del nostre patrimoni i de la nostra història; sens dubte, és una bona notícia”, i ha afegit que s’està treballant perquè el projecte definitiu de tot el conjunt del parc “sigui un espai entenedor, obert, acollidor, fàcil de recórrer, que fugi de la fredor d’alguns espais expositius”.

Abans de la reobertura del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, aquest passat diumenge 18 de juliol, a les 11 del matí, va tenir lloc una visita institucional a l’espai en què representants de l’empresa educArt i els arqueòlegs que actualment treballen sobre el terreny van explicar als assistents l’itinerari guiat que es durà a terme.

Actualment, el Parc de les Coves Prehistòries de Serinyà es troba en procés de remodelació per convertir-lo en un centre d’interpretació. Inaugurat l’any 1997, és uns dels pocs llocs de l'Europa occidental on es pot veure l'evolució humana des del neandertal fins a l'home modern (homo sapiens). El 2008 El va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de zona arqueològica, per la Generalitat de Catalunya.

Arxiu