NOU SERVEI D'ASSESSORAMENT LABORAL ALS AJUNTAMENTS
29, de gener 2021 12:48

En el Ple Ordinari del Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) de dimecres passat, que es va dur a terme de manera telemàtica, es van aprovar les bases d’un nou servei de confecció de nòmines i d’assessorament laboral que l’ens oferirà als ajuntaments petits del territori després que aquests ho sol·licitessin. També es van establir i aprovar les tarifes corresponents. El primer consistori que se’n beneficiarà com a prova pilot és el de Sant Miquel de Campmajor.

Per altra banda, mesos després de la finalització de les obres d’ampliació del dipòsit controlat de l’abocador comarcal, així com del segellament de la fase actual, el Consell Comarcal va aprovar el certificat del final de l’obra i la indemnització econòmica que va demanar l’empresa encarregada d’executar aquesta actuació, EPSA. Arran de l’esclat de la pandèmia per la covid-19 i de l’aturada de tota l’activitat professional durant el confinament, EPSA va comunicar al CCPE, propietari de l’abocador comarcal situat a Puigpalter, la impossibilitat de complir amb els terminis establerts. En aquell moment, els treballs es trobaven en una fase en què es corria el risc que les dues cubetes, l’antiga i la nova, quedessin inutilitzables. La decisió del Consell va ser suspendre l’obra perquè l’abocador continués donant servei. En aquest context, la citada empresa va sol·licitar una indemnització, aprovada en el ple de dimecres passat, i també es va donar llum verda a la certificació per a la finalització de tot el projecte.

Igualtat i teletreball

Per altra banda, també es va aprovar el Pla d’Igualtat de gènere que regirà a partir d’ara dins el CCPE i que s’aplicarà també en les futures contractacions, i les condicions que regularan el teletreball pactades prèviament amb els treballadors i treballadores, moltes de les quals ja eren vigents després de l’aparició del coronavirus.

Per últim, tots els grups comarcals van donar suport a la demanda de l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) perquè el confinament decretat pel govern de la Generalitat com una de les mesures per aturar l’expansió de la covid-19 passi de municipal a comarcal amb l’objectiu que puguin gaudir de diferents serveis que no tenen al poble. En paral·lel, se sol·licita que l’AMC formi part de la comissió de Protecció Civil que tracta aquests temes.

En relació amb la moció presentada per SUMEM Banyoles per modificar i reduir un 10% les retribucions dels càrrecs electes i de les conselleres comarcals, no es va aprovar. 

Arxiu