12, de març 2020 20:30

COMUNICAT

Davant l’activació a fase d’emergència 1 del Pla de Protecció Civil per a malalties emergents a Catalunya i l’anunci de noves mesures d’urgència que han fet tant el govern de la Generalitat com de l’Estat per fer front al coronavirus, el consell comarcal així com els 11 ajuntaments de la comarca, s’han reunit i han acordat el següent comunicat:

- Se suspèn l’activitat als serveis educatius i esportius municipals: instituts, escoles, les escoles bressol municipals, transport escolar comarcal, activitats dels centres cívics, els serveis socioeducatius i els equipaments esportius municipals (pavellons, camps de futbol municipals i altres).

- Donat que el col·lectiu de la gent gran és considerat de risc, queden tancats tots els casals de la comarca així com suspeses les seves activitats.

- Es tanquen al públic les biblioteques, els museus, i es cancel·len l’activitat als centre cívics i a la xarxa de casals de barri.  

- Referent als serveis socials s’adapten tots per continuar prestant servei als usuaris però de manera telemàtica evitant el contacte directe, no deixant desatesos els usuaris dels diferents serveis. Altres programes com el Fem Companyia i altres que no són de primera necessitat queden anul·lats. L’atenció presencial es manté però només per aquells casos indispensables.

- Es suspèn la deixalleria mòbil i es mantenen la resta de serveis de recollida.

- Les oficines municipals de cada ajuntament així com les oficines del consell, oficina de consum, romandran obertes tot i que només s’atendran aquells casos de primera necessitat. Demanem a la població que tota gestió que es pugui fer a distància (telèfon, correu electrònic, tràmit electrònic) no es faci de manera presencial.

- Demanem a la població que mentre duri aquest episodi de tancaments s’evitin desplaçaments innecessaris i situacions d’aglomeració en general. L’objectiu de totes aquestes mesures és minimitzar el risc de propagació del virus i per tant millorar l’atenció sanitària de la ciutadania dels casos d’infectats.

 

Consell  d’alcaldes del Pla de l’Estany.

Arxiu