El nou camió del servei de recollida del residu verd del Pla de l’Estany ja està en marxa
16, de novembre 2023 14:31
  • El nou vehicle ha arribat aquesta setmana i ja és operatiu. D’aquesta manera aquest servei es torna a oferir amb els mitjans propis del Consell.
  • El Consell Comarcal dona aquest servei, a través del Centre El Puig, a 9 municipis de la comarca: Banyoles, Porqueres, Camós, Cornellà del Terri, Palol de Revardit, Fontcoberta, Serinyà, Esponellà i Crespià.

Aquesta setmana el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha rebut el camió destinat a la recollida del residu verd als diferents municipis de la comarca que tenen contenidors d’aquesta fracció. El nou vehicle acumulava més d’un any de retard, fruit de la crisi de subministraments, i restableix un servei que durant aquest període s’ha fet a través d’una empresa externa a l’ens supramunicipal.

Des d’aquesta setmana el nou camió amb el que es recull el residu verd a 9 municipis del Pla de l’Estany ja està en marxa. En els darrers mesos la recollida d’aquesta fracció es feia a través d’una empresa subcontractada. En aquesta línia, el conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, ha destacat que “ el nou vehicle permetrà oferir un servei més eficient i eficaç ja que la capacitat de càrrega és major i, per tant, es generaran també menys emissions”. El conseller de Medi Ambient ha afegit que “som conscients que també hem de millorar l’estat dels contenidors actuals i per això s’està treballant perquè hi hagi una partida econòmica en el proper pressupost del Consell Comarcal”.

Per la seva banda, Francesc Castañer, president del Consell Comarcal recorda que “a causa de la crisi de materials, aquest vehicle ha arribat amb més d'un any de demora i això ha afectat molt negativament al servei. Amb aquesta nova adquisició en les properes setmanes hem de recuperar la normalitat”. Castañer, però ha apuntat que “el servei de recollida de residu verd és molt canviant ja que com a conseqüència de la prohibició de crema, el volum que es recull és molt més gran. Per tant, haurem de buscar actuacions complementàries per a la gestió de tota aquesta biomassa.”

El camió se suma, doncs, a l’àmplia flota de vehicles i de maquinària que el Centre El Puig disposa per donar servei als diferents municipis del Pla de l’Estany. En la línia de millorar i fer més eficient aquest servei, durant el darrer any, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha anat renovant i dotant de nova maquinària a El Puig.

El nou camió de recollida del residu verd té una capacitat volumètrica de més de 14.000 litres i compta també amb una grua articulada amb la que recollir les restes vegetals dels contenidors. El cost d’adquisició del vehicle és de 122.747,24 euros. 

Arxiu