Èxit de la campanya de recollida d'envasos a les escoles de Porqueres per promoure el sistema porta a porta
28, de desembre 2017 11:36

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ha aconseguit reunir gairebé 900 quilos d’envasos

Amb motiu de la posada en funcionament de la recollida d’escombraries porta a porta, l’Ajuntament de Porqueres, amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ha engegat fa uns dies una campanya de recollida d’envasos a les escoles L’Entorn i Frigolet, que s’ha acabat amb un gran èxit de participació. Concretament, del 27 de novembre a l‘1 de desembre, a L’Entorn es van recollir 732 quilos d’envasos, i al Frigolet, 165, que suposa un total de 897 quilos d’envasos recollits, pels quals l’Ajuntament n’ha abonat, de forma simbòlica, 314 euros. Aquesta és la quantitat que Ecoembes abona a l’Ajuntament pel servei de recollida en concepte de retorn pels residus reciclats. L’Ajuntament de Porqueres va fer entrega del xec a les escoles el passat dimecres 6 de desembre, en el marc de la Fira d’Hivern.

En el cas de l’escola L’Entorn, aquests diners serviran per ajudar a pagar les colònies d’estiu dels alumnes de sisè d’educació primària que, juntament amb els seus pares i mares, han gestionat la recollida. Segons han explicat fonts de L’Entorn, “durant tota la setmana hi ha hagut una afluència massiva de famílies i gent del poble que ha portat envasos al centre per tal de col·laborar amb la campanya”.

L’objectiu principal de la campanya és conscienciar la població de la importància del reciclatge, emmarcat dins el servei de recollida d’escombraries porta a porta, que es posarà en marxa ben aviat. De fet, després de l’èxit de participació i implicació de pares, alumnes, familiars i veïns, l’Ajuntament de Porqueres es planteja repetir aquesta iniciativa més enllà de la campanya d’implantació del porta a porta i dur-la a terme cada any.

Porqueres i Camós seran els primers municipis del Pla de l’Estany que recolliran les escombraries a domicili.