La Taula de la Discapacitat del Pla de l'Estany s'adhereix a la campanya "Tu i Jo els mateixos drets"
01, de desembre 2017 08:09

Ha organitzat per dissabte un acte a la Plaça Major de Banyoles amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Banyoles.- La Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany, a la qual pertany la Fundació Estany, s’ha adherit a la campanya Tu i Jo els mateixos drets, impulsada pel grup Dincat, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per aquest motiu, aquest dissabte, 2 de desembre, ha organitzat, a partir de les 12 del migdia, a la Plaça Major de Banyoles, una lectura dramatitzada del llibre Històries de llegenda de Catalunya, d’Eugènia Salvador, acompanyada de la interpretació en llengua de signes; una exposició de llibres de Lectura Fàcil i, per acabar, la lectura d’un manifest a càrrec del Grup d’Autogestors del Pla de l’Estany.
L’objectiu dels actes que ha organitzat Dincat Federació al llarg de tot el territori català és reivindicar la necessitat que les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin veu pròpia a l’hora de representar els seus interessos i es visualitzin a la societat com a ciutadans de ple dret.
La Taula de la Discapacitat del Pla de Estany té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i vetllar pels drets de les persones amb discapacitat de la comarca. En formen part  l’Associació Junts i Endavant, la Fundació Autisme Mas Casadevall, el Centre Ocupacional i Especial de Treball (COIET) Pla de l’Estany, el Centre de Desenvolupament Psicopedagògica (EAP) Pla de l’Estany i el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. La Taula està dinamitzada pel Pla Local d’Inclusió Social de Banyoles, que també forma part de l’Àrea de Benestar Social.