L’àrea de Serveis Tècnics i Urbanisme ha treballat en prop de 70 projectes delegats pels municipis de la comarca
08, de febrer 2024 13:26
  • Durant tot el 2023 els Serveis Tècnics i Urbanisme del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha treballat en 68 projectes que els diferents municipis de la comarca han delegat a l’ens.

L’any 2023 els 11 municipis que formen el Pla de l’Estany van delegar al voltant d’un centenar de treballs i projectes a l’àrea de Serveis Tècnics i Urbanisme dels Consell Comarcal. Els consistoris fan aquestes delegacions, principalment, perquè no disposen de suficients recursos per portar a terme els projectes. Així, durant tot el 2023, es va treballar en 68 actuacions, relacionades amb actuacions d’urbanitzacions, d’asfaltatge de carrers, etc..

La delegació de projectes al Consell Comarcal del Pla de l’Estany per part dels 11 municipis del la comarca és una pràctica habitual. Des dels Serveis Tècnics del consell, durant l’any, es fan diversos treballs per als ajuntaments, sobretot per aquells que, per estructura, no tenen els recursos suficients per dur a terme determinats projectes. El conseller comarcal de Serveis Tècnics Isaac de Sangerman, valora molt positivament les actuacions fetes, i destacar que ““el nombre treballs executats demostra que l'àrea funciona amb agilitat i és un pilar fonamental pel Consell Comarcal i, en conseqüència, per a tots els municipis de la comarca.”

En aquest context, de les prop de 70 actuacions en les que van treballar els Serveis Tècnics i Urbanisme durant el 2023, destaca l’assessorament urbanístic i gestió de llicències. Aquest tipus de gestió és habitual entre els municipis més petits, com és el cas de Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls.

Projectes relacionats amb actuacions d’obra pública

Per altra banda, la gran majoria de projectes delegats corresponen amb actuacions civils, és a dir en la redacció de projectes d’urbanització, d’asfaltatge de carrers i d’altres actuacions relacionades amb l’obra pública.

Algunes de les delegacions més destacades durant el 2023 van ser la licitació i direcció de les obres de l’ampliació de la xarxa d’abastament d’aigua de Sant Miquel de Campmajor, la direcció de les obres d’adequació de l’entorn de la piscina municipal de Cornellà del Terri o la construcció d’una vorera per a vianants i bicicletes a la carretera GIV-5147 en el terme municipal de Camós.

Arxiu