El Consell Comarcal del Pla de l'Estany presenta la nova edició de la Guia de Rutes de Senderisme, Bicicleta i BTT de la Comarca
09, de març 2023 11:29
  • Inclou la nova ruta del tren Pinxo i 4 noves rutes de senderisme pels municipis de Banyoles, Porqueres i Sant Miquel de Campmajor.
  • Els itineraris sumen gairebé 300 quilòmetres a peu i més de 300 sobre pedals

L’Àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha publicat la nova edició de la “Guia de rutes de senderisme, bicicleta i BTT de la comarca del Pla de l’Estany”.

 

L’objectiu de la reedició d’aquesta guia, publicada per primera vegada l’any 2017, és millorar i ampliar l’oferta de senderisme, bicicleta i BTT en una comarca com el Pla de l’Estany on el màxim reclam turístic és l’esport i la natura.

La publicació, de la qual se n’han editat 3.000 exemplars, inclou 25 rutes de senderisme, que sumen en total gairebé 300 quilòmetres de camins, i 13 per fer en bicicleta i BTT, que recorren també 300 quilòmetres.

Aquesta és la cinquena reedició de la guia després del seu llançament l’any 2017. En total s’han imprès 12.000 exemplars. La guia inclou la nova ruta del tren Pinxo i 4 noves rutes que passen pels municipis de Banyoles, Porqueres i Sant Miquel de Campmajor.

Segons ha explicat Oriol Serrà, conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany: “El posicionament que està tenint la nostre comarca com a destí del turisme sostenible, especialment el de senderisme i BTT, ens ha impulsat a seguir reeditar la guia per tal d’augmentar i millorar l’oferta d’itineraris per a aquest sector”.

La guia es pot recollir a l’oficina de l’Àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i a l’Oficina de Turisme de Banyoles. També està disponible per descarregar a la pàgina web www.turisme.plaestany.cat.

Les rutes disponibles

La ruta del tren Pinxo s’inspira en l’antiga ruta del tren que partia de Palamós i connectava amb Girona i Banyoles. La segona part del recorregut la realitzava un tren conegut com a tren Pinxo, molt popular entre la població. La ruta actual recupera algunes parts del traçat del tren, i bona part són traçats nous propers a les antigues vies, avui desaparegudes sota l’asfalt de la C-66. Són gairebé 40 quilòmetres de ruta que, des de Girona, travessen els municipis i les poblacions de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Palol de Revardit, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà. Es tracta d’una ruta pedalable i per tant apta per fer amb bicicleta. El tipus de paviment varia segons el tram, essent majoritàriament sauló i formigonat.

La ruta de l’estany al Matamors és una ruta de dificultat fàcil que permet conèixer el poble de Miànigues que forma part del municipi de Porqueres, i el seu entorn tot passejant per la vora de la riera del Matamors i descobrint els paisatges. El recorregut és assolellat i gairebé sempre transcorre per pistes planes de poc desnivell.

La ruta de la torre de Ginestar recorre camins boscosos i acaba al turó de la torre de Can Ginestar per gaudir de la vista panoràmica de 360º a la Vall de Campmajor i a les comarques de la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l’Estany. També ofereix vistes excel·lents als Pirineus i a la Costa Brava.

La ruta del veïnat de Roca uneix Sant Miquel de Campmajor, des de la plaça de les escoles, amb el veïnat de Roca. El final de la ruta enllaça amb la Ruta del veïnat de Roca i Briolf i amb la sisena etapa de la Volta a la Vall de Campmajor.

La ruta de la serra de Campmajor és un itinerari circular que passa per camins que uneixen els masos de la Serra de Campmajor amb la Vall de Campmajor, actualment el nucli de serveis del municipi.

Arxiu