Més de 2.300 persones han visitat les Coves de Serinyà aquest estiu
14, de setembre 2022 08:57
  • El Parc de les Coves va reobrir les seves portes el 17 de juny i va tancar l’equipament el passat 4 de setembre.
  • Més del 85% dels visitants són nacionals, però també destaquen els turistes de França (4,6%), Anglaterra (3,22%) i Alemanya (2,07%).

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà ha tancat l’estiu amb un total de 2.339 visites. L’equipament va tornar a obrir les seves portes del 17 de juny fins el 4 de setembre, període en el que durant els caps de setmana s’oferien visites guiades, mentre que entre setmana el Parc també restava obert per visitar-lo lliurement.

Un miler més de persones han visitat les Coves de Serinyà durant l’estiu del 2022, respecte l’estiu del 2021. Aquesta diferència s’explica perquè el Parc ha obert durant més dies, aquest any va reobrir el 17 de juny, respecte el 23 de juliol del 2021. A més, una altra de les diferències amb l’estiu passat és que l’equipament també es podia visitar de dilluns a dijous en format lliure. Aquest dos factors són els que expliquen aquest increment del 79% de visitants d'un estiu a un altre.

Anna Garcia, consellera comarcal de Cultura i Joventut, valora les xifres com tot un èxit, a més que posen de relleu l'interès creixent genera l’equipament. Ara el Parc ha tornat a tancar les seves portes per iniciar la darrera fase dels treballs de remodelació que han de fer de l’actual edifici un centre d’interpretació. En aquest context, la consellera ha apuntat que “després de tots els entrebancs, esperem que el projecte es pugui licitar abans d’acabar l’any”.

Pel que fa a la procedència dels visitants, aquests en un 85% han estat de procedència nacional, destacant els 46% de la província de Girona i el pràcticament 36% de la província de Barcelona. De la resta de l’estat espanyol han visitat el Parc només un 3,22%, una xifra inferior al turista francès que suposa un 4,60% i la mateixa que els visitants d’Anglaterra. En aquesta línia, per donar resposta a aquests turistes els tríptics informatius del Parc de les Coves de Serinyà es van adaptar a les llengües francesa i anglesa. 

Arxiu