El CDIAP del Pla de l'Estany engega les jornades "M'he de preocupar?" dirigides als professionals de l'educació infantil de la comarca
17, d’octubre 2017 13:42

El Centre de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç (CDIAP) de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, juntament amb l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) del departament d’Ensenyament de la Generalitat han iniciat les jornades-taller M’he de preocupar?, dirigides als professionals de primer (infants de 0 a 3 anys) i segon cicle (de 3 a 6 anys) d’Educació Infantil de la comarca. Cada any, el CDIAP organitza jornades professionals amb el doble objectiu de, per una banda, col·laborar i cooperar amb els serveis socials, sanitaris, educatius i altres per tal que desenvolupin tasques de prevenció i detecció precoç dels trastorns de desenvolupament i situacions de risc en la població infantil fins als 6 anys, i per l’altra, orientar els professionals de l’educació infantil en les etapes de 0 a 3 i de 3 a 6 anys pel que fa a aquests trastorns.

Aquest any, l’equip de professionals del CDIAP i de l’EAP centren les jornades en la revisió i difusió del procés de detecció i derivació dels infants i famílies que pot atendre el servei, i els signes d’alerta que els professionals de l’educació infantil han de tenir presents per discriminar l’existència de trastorns del desenvolupament o bé el risc de patir-los en la franja de població que atenen. Aquests signes d’alerta s’expliquen des de cadascuna de les especialitats de les terapeutes del CDIAP (fisioteràpia, logopèdia, psicologia, psicopedagogia i treball social). Les jornades inclouen també un taller en format de taula rodona per donar veu als professionals participants, oferir-los l’oportunitat de fer consultes sobre casos concrets i compartir experiències.

Les jornades M’he de preocupar? es realitzen durant dos dies de feina per cada cicle d’Educació Infantil. De moment, ja s’ha fet la xerrada amb els professionals de segon cicle, en la qual han participat al voltant de 50 professionals de les diverses escoles de la comarca. El taller sobre els casos pràctics està previst que es faci durant aquest mes d’octubre.

Pel que fa al primer cicle, es va celebrar tota la jornada-taller durant la tarda del passat dimecres 27 de setembre amb la participació d’una vintena de professionals, que en van fer una valoració molt positiva.

L’objectiu de les jornades és millorar la prevenció i l’atenció dels trastorns de desenvolupament i sensibilitzar la població sobre la necessitat d’actuar amb la major celeritat possible per la millora de la qualitat de vida dels infants i les famílies que els pateixen. 

Arxiu