El Consell Comarcal fa una crida per recollir experiències que han tingut les persones LGBTI
17, de maig 2022 10:46
  • En motiu del Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, l’àrea de Benestar Social ha engegat una campanya per recollir tot tipus d’experiències que han tingut persones del col·lectiu LGBTI del Pla de l’Estany.
  • L’acció es completarà amb sessions a diversos municipis de la comarca per sensibilitzar de la discriminació a l’orgull del col·lectiu.

Coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, aquest dimarts 17 de maig s’ha iniciat una campanya per sensibilitzar al voltant de la diversitat sexual i de gènere. Fins el 31 d’aquest mes l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal recollirà totes les experiències, positives i negatives que han tingut les persones LGBTI a la comarca.

Aquest dilluns 16 de maig la Comissió LGBTI del Pla de l’Estany s’ha reunit per fer seguiment del Pla LGBTI del Pla de l’Estany 2021-2025 en el que tots els municipis de la comarca hi estan adscrits. Aquesta comissió està formada per representants polítics, tècnics i del col·lectiu i s’ha aprofitat la trobada per presentar la campanya entorn al Dia Internacional contra la LBTIfòbia i el Dia de l’Orgull LGBTI, que es commemoren el 17 de maig i el 28 de juny, respectivament. En aquest context s’ha comentat la primera acció que s’inicia avui dimarts i en el que es fa una crida al col·lectiu de la comarca perquè comparteixin quin tipus de situacions han viscut per la seva identitat sexual i de gènere. Així, fins el 31 de maig s’ha habilitat un formulari perquè les persones LGBTI expliquin les experiències, positives i negatives. Aquest formulari es pot trobar a totes les webs dels ajuntaments de la comarca, així com a la del Consell Comarcal i la de l’àrea de Benestar Social.

Un cop recopilades totes aquestes vivències, el 10 de juny s’iniciarà la segona fase que culminarà el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGBTI. Durant aquestes dues setmanes es faran sessions grupals, obertes a tota la població, a diferents municipis del Pla de l’Estany. En aquestes trobades es comentaran les experiències recollides i es reflexionarà sobre la diversitat de sexe i gènere, amb l’objectiu d’escollir un missatge per ser compartit al municipi per sensibilitzar.

Així doncs, aquest any s’ha apostat per fer una acció a nivell de comarca, i és que des de la creació del Servei d’Atenció integral (SAI), el 2017, a la comarca s’han commemorat aquests dos dies seguint les propostes de la Generalitat Aprofitant, les dinàmiques que s’han creat els darrers anys amb grups de joves de la comarca s’impulsa aquesta campanya local que també inclou, la penjada de bandera de l’arc de Sant Martí a cada ajuntament, així com també a la seu del Consell Comarcal.

El Dia Internacional contra l'LGBTIfòbia es reivindica el 17 de maig perquè és quan es commemora que l'any 1990 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. La celebració d'aquest dia és l'expressió de respecte d'una societat en la que s'accepta la diversitat i es reconeixen els drets de les persones independentment de la seva orientació sexual i identitat de gènere.

Arxiu