El Consell Comarcal del Pla de l'Estany senyalitza dues noves rutes de senderisme
10, de desembre 2021 18:18

L’Àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha presentat avui les dues noves rutes de senderisme que ha senyalitzat. Es tracta del Camí de les Esglésies de Camós i de la Volta a la Vall, a Sant Miquel de Campmajor. Es pot trobar tota la informació referent a aquestes rutes tant en la darrera edició de la Guia de Rutes de Senderisme editada pel mateix Consell Comarcal com a la pàgina web de turisme del Pla de l’Estany (turisme.plaestany.cat), a l’apartat de rutes.

La iniciativa de crear els itineraris ha estat dels dos ajuntaments, el de Camós i el de Sant Miquel de Campmajor; mentre que la senyalització s’inclou en el projecte PECT (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial) ‘Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Comarcal del Pla de l’Estany’, que compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany participa en el projecte PECT ‘Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Comarcal del Pla de l’Estany’, juntament amb la Diputació de Girona, la resta de consells comarcals de la demarcació, la Universitat de Girona i el Consorci Vies Verdes. Entre altres objectius, el projecte vol posar en valor el patrimoni natural i cultural de la nostra demarcació i crear una xarxa de camins intel·ligents i accessibles. En aquest sentit, una de les actuacions previstes és la creació de noves rutes com aquestes dues que es presenten ara.

El conseller comarcal de Política Territorial i alcalde de Sant Miquel de Campmajor, Oriol Serrà, ha destacat que “amb aquestes rutes el que pretenem és posar en valor el patrimoni cultural i natural que tenim a la comarca” i ha afegit que “la idea és que mica en mica se n’hi afegeixin d’altres per poder fer més rutes pel Pla de l’Estany”.

Volta a la Vall

La Volta a la Vall és una ruta per etapes creada per l’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor que fa la volta a tot el seu terme municipal. És una ruta de dificultat elevada que passa per diferents tipus de vials i ferms, tant de terra com asfaltats i tant corriols com camins i pistes. La principal característica d’aquesta ruta és el seu relleu muntanyós. Són més de 46 quilòmetres

que s’han dividit en sis etapes: Bosc de Can Ginebreda – Prat de Sant Nicolau; Prat de Sant Nicolau – Collferrer; Collferrer – El Xalió; El Xalió – La Cadevall; La Cadevall – Can Pla i Can Pla – Bosc de Can Ginebreda. En cada etapa es combinen natura, cultura i unes vistes immillorables passant per indrets com Sant Patllari, el Puig Montner, el riu Ritort, Sant Maria del Collell, Briolf o la Torre de Ginestar.

Oriol Serrà ha explicat que “la idea d’aquesta ruta es donar a conèixer el municipi, sobretot una part més natural i menys coneguda de Sant Miquel que ens permet tenir una visió del municipi, la comarca i fins i tot de la demarcació amb alguns espais que tenen uns miradors espectaculars”.

La nova ruta s’ha senyalitzat amb plaques indicatives que permeten seguir tot l’itinerari. A més, a l’inici de cada una de les etapes s’han col·locat plafons amb informacions i fotografies de la pròpia etapa i dels elements d’interès que s’hi poden trobar.

Camí de les Esglésies de Camós

El Camí de les Esglésies de Camós és un nou itinerari creat per l’Ajuntament de Camós que uneix les dues esglésies que hi ha al municipi, les de Sant Vicenç i Santa Maria. És una ruta de dificultat mitjana que transcorre per pistes i corriols ombrívols i que s’alternen amb clarianes des d’on es poden veure panoràmiques excel·lents de tota la rodalia. És un recorregut d’uns 3,5 quilòmetres que es pot fer aproximadament en una hora.

L’alcalde de Camós Josep Jordi ha explicat que la ruta “recupera un antic camí que utilitzaven els veïns de Camós i que uneix les dues esglésies del municipi” i ha afegit que “és una ruta fàcilment assequible per a un públic familiar i amb unes atalaies fantàstiques sobre la comarca i per passejar entre boscos”. Josep Jordi ha agraït al Consell Comarcal l’oportunitat de poder senyalitzar i recuperar aquest camí “que antigament havia estat molt transitat i que ara es pot descobrir turísticament”.

La nova ruta s’ha senyalitzat amb banderoles que permeten seguir l’itinerari tant des de Sant Vicenç cap a Santa Maria com a la inversa. A més, prop de cada una de les esglésies s’han col·locat plafons amb informacions i fotografies tant d’aquests elements patrimonials com del propi camí.

Arxiu