Àlex Terés, nou vicepresident del Consell Comarcal del Pla de l’Estany
25, de novembre 2021 10:17

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar ahir el nomenament d’Àlex Terés com a nou vicepresident de l’ens comarcal. Terés substitueix en el càrrec a Francesc Xavier Quer, que ha deixat l’ens per motius personals. Durant el ple també va presentar la seva renúncia el conseller Jaume Butinyà (ERC).

Després del comiat als dos consellers sortints, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, va destacar que aquests canvis, que ja estaven previstos a mig mandat, permetran donar un nou impuls per treballar el pla dacció comarcal de forma consensuada amb els diferents ajuntaments, analitzant les seves necessitats i definint les accions de futur”.

Per la seva part, Terés va indicar que “tenim ganes d’entendre’ns i de treballar per la comarca, ja que s’estan prenent decisisions molt trascendents i no volem deixar de ser-hi presents”.

Taxes i preus públics

El ple del Consell Comarcal va aprovar també ahir al vespre modificar la taxa d’entrada de residus al dipòsit controlat de Puigpalter, que passarà de 40 a 60 euros per tona; i es van actualitzar els preus públics de la deixalleria comarcal i del centre El Puig.

Pla Comarcal de Joventut

També va quedar aprovat pel ple el Pla Comarcal de Joventut, un full de ruta que guiarà  les polítiques de joventut durant els propers anys i que està destinat, principalment, als joves de 16 a 29 anys.

El Pla ha estat elaborat de forma coordinada entre l'àrea de Joventut, els i les tècniques de joventut i les regidories de la comarca amb l'objectiu d'establir les bases dels projectes que vehicularan les polítiques de joventut pels quatre anys vinents, posant el focus principalment en dues direccions: enfortir les polítiques de joventut a la comarca i facilitar la realització del projecte de vida de les persones joves.

“Pensem que la població jove, en general, és un col·lectiu social amb entitat pròpia i diferenciada, amb unes circumstàncies i necessitats específiques i que ha de ser objecte de polítiques específiques, transversals i integrals, amb una perspectiva global que interrelacioni els diversos àmbits de la seva vida: formació, treball, habitatge, salut, temps doci, participació, mobilitat, cohesió social... tenint present per part de lAdministració les necessitats dun equilibri territorial”, ha explicat la consellera de Joventut, Anna Garcia.

Arxiu