L’actualització de la guia de rutes per la comarca inclou dos nous circuits de senderisme
10, de juny 2021 20:33

La guia de rutes de la comarca del 2021 que edita el Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) ja és una realitat. L’actualització inclou dues noves rutes de senderisme, el ‘Camí de les esglésies de Camós’ i la ‘Volta a la Vall de Campmajor’, que s’afegeixen a l’ampli ventall de propostes per descobrir l’entorn natural i històric del nostre territori a peu o en bicicleta.

El conseller de Promoció Territorial, Oriol Serrà, i la consellera de Turisme, Teresa Castañer, han estat els encarregats de presentar la publicació en roda de premsa a la seu del CCPE. “Amb la pandèmia ha augmentat la demanda per fer turisme local i aquest fet és el que ens ha impulsat a reeditar aquesta quarta guia que millora i amplia la de l’edició 2019”, ha explicat Teresa Castañer.   

La nova guia conté 21 rutes de senderisme, que sumen 200 quilòmetres de camins, i 12 de bicicleta i BTT, que recorren 250 quilòmetres de pistes, i se n’imprimiran un total de 3.000 exemplars que es podran recollir gratuïtament al mateix Consell Comarcal, als ajuntaments i a les oficines de turisme. També es farà arribar els establiments de Turisme Rural i es podrà descarregar del web www.turisme.plaestany.cat. Totes les rutes disposen d’un mapa i les dades sobre la seva dificultat, distància, durada, desnivell, senyalització i sortida, a més de la descripció i els punts d’interès. També s’inclou un codi QR que permet visualitzar, descarregar, imprimir i compartir el mapa de la ruta.

 Gaudir de l’experiència

Oriol Serrà ha assegurat que es tracta d’una guia “supramunicipal” i que moltes de les rutes passen per propietats privades. Per tant, “cal ser molt respectuosos. Pretenem que la gent no es perdi i que gaudeixi al màxim de l’experiència”. La senyalització de les dues noves rutes ha estat finançada pel projecte europeu PECT Natura, cultura i intel·ligència en xarxa). A la publicació també hi figuren les tres rutes dels Soldats de Salamina. Fa pocs mesos el Consell Comarcal va reobrir al públic la número tres, ‘El santuari del Collell, presó de guerra’, un cop reparats els desperfectes que el temporal Glòria va provocar en un tram de l’itinerari. 

Tant Teresa Castañer com Oriol Serrà han advertit que “a la guia hi ha rutes per a tothom, però tenen dificultats diferents i cal ser-ne conscient”, ha subratllat la consellera de Turisme. Per la seva banda, el conseller de Promoció Territorial ha afegit: “És molt important saber triar depenent amb qui es vagi. Hi ha rutes que no són aptes per a tothom i que no es poden fer amb la mainada. La intenció és arribar a tots els públics, però cadascú ha de saber fins on pot arribar”.

L’any 2018, coincidint amb la presentació de la nova marca territorial de la comarca, es va presentar la ‘Guia de rutes de senderisme, bicicleta i BTT de la comarca del Pla de l’Estany’ amb l’objectiu de millorar i ampliar l’oferta de senderisme i cicloturisme en una comarca en què el màxim reclam turístic és l’esport i la natura.

Arxiu