Tret de sortida per a la nova licitació del servei de recollida d’escombraries al Pla de l’Estany
25, de març 2021 09:33

En el Ple Ordinari del Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE), que va tenir lloc ahir a la tarda de manera telemàtica, es van aprovar les bases per a la licitació del nou servei de recollida d’escombraries per als pròxims cinc anys en el territori. L’antic contracte que cobria la globalitat de la comarca era de 925.679 euros anuals i es va acabar el passat mes de novembre. Dins d’aquest termini, l’Ajuntament de Banyoles va comunicar al Consell que volia recuperar la competència i que volia procedir a fer la contractació per si mateix.

Aquest fet ha obligat les dues administracions a redactar els plecs tècnics i administratius per separat quan la documentació estava gairebé preparada per fer la contractació conjunta. Des del CCPE s’ha treballat intensament per resoldre la situació en tractar-se d’un servei essencial per a la població tenint en compte les particularitats dels 10 municipis.

La fórmula utilitzada per contractar de nou el servei és una licitació conjunta amb l’Ajuntament de Banyoles. D’aquesta manera es formalitzaran dos contractes: un primer que cobrirà la capital i un segon que oferirà el servei als deu municipis restants de la comarca. En la mesa de contractació s’hi asseurà personal de les dues administracions i una mateixa empresa podrà presentar-se per un dels dos lots en particular o per a tots dos. Per altra banda, cal subratllar que el Consell Comarcal garanteix que es continuarà oferint el servei de recollida de residus fins que no s’adjudiqui el nou contracte.

Valor

El valor aproximat dels dos concursos pujarà a uns dos milions d’euros anuals en conjunt i, si es compleixen els terminis previstos, s’adjudicaran a l’estiu. Tan bon punt el Ple Ordinari del consistori banyolí aprovi el plec de bases tècniques específiques, es publicarà la licitació. Amb aquest conveni de col·laboració, previst en l’article 31 de les administracions públiques, s’actualitzen les delegacions dels ajuntaments. Per tant, ja podran abonar els respectius serveis prestats en la recollida de residus durant l’any 2020.  

El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha explicat que “sempre hem tingut la capacitat de lideratge necessària per assolir solucions per a totes les parts”. De fet, el camí de la cooperació i de la col·laboració és el que ja s’ha endegat des de l’ens comarcal: “Estem recuperant l’esperit de l’antiga mancomunitat per fer feina plegats i perquè els ciutadans i ciutadanes de la comarca en siguin els grans beneficiats”, ha afegit. “En aquest cas en concret del nou servei de recollida d’escombraries sí que anem separats, però hem estat capaços d’assolir un bon acord amb Banyoles”, ha puntualitzat. 

Arxiu