Un programa de televisió difondrà els atractius turístics de la comarca i dels seus onze municipis a tot Catalunya
22, de gener 2021 10:36

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) ha encarregat a Banyoles Televisió una sèrie de 12 programes de promoció turística que s’emetran l’últim dimarts de cada mes durant tot l’any 2021 a la citada televisió i també a la Xarxa de Televisions Locals, amb el títol: ‘Comarca que batega: Pla de l’Estany, tot l’any’, amb l’objectiu de divulgar i fer valdre el patrimoni material i immaterial del territori en conjunt i de cadascun dels onze municipis en particular. El projecte, que ha comptat amb la participació de tots els ajuntaments, es pot dur a terme gràcies al conveni que el CCPE i tots els municipis que el comprenen mantenen amb Banyoles Televisió, valorat en 69.960 € anuals.

Particular i en conjunt

A excepció de la primera entrega (un capítol introductori de presentació que s’estrenarà el 26 de gener), cada programa, d’una mitja hora de durada, seguirà un fil conductor per oferir una visió particular de cadascun dels onze municipis que formen part de la comarca ressaltant-ne les principals singularitats. Però també s’oferirà una visió més general de l’enorme atractiu del territori com a destinació turística ideal per a tots els públics quant a riquesa patrimonial i històrica, cultura, paisatge natural, gastronomia, tradicions, activitats esportives, d’oci i familiars, fires i festes... Un cop finalitzi l’emissió del programa, el CCPE disposarà d’un material audiovisual de molta qualitat que podrà fer servir en futures promocions dirigides a donar a conèixer la riquesa de la demarcació.

El president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, subratlla que el programa de televisió pretén “fer visible l’entorn existent al Pla de l’Estany. És cert que tenim una capitalitat molt marcada, però també una comarca molt potent, amb un enorme atractiu que volem que la gent de fora conegui i visiti. No es tracta d’anar en contra de ningú, sinó de deixar clar que la comarca la formen onze municipis”.

Per aquest motiu, el conveni amb Banyoles Televisió és rellevant: “No hem d’oblidar que molts dels continguts que s’hi emeten, notícies, reportatges especials o directes d’esdeveniments, com ara la Fira de l’All de Cornellà o la Travessia de l’Estany, després s’amplifiquen a la Xarxa de Televisions Locals, i això és molt important per a la comarca perquè es veu a tot Catalunya”, assegura Castañer, que conclou: “Hem d’aprofitar el fet de tenir una televisió pròpia i de proximitat; és un actiu de la comarca que s’ha de cuidar”.

Arxiu