El ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova la proposta de conveni marc de la gestió dels menjadors escolars
01, d’octubre 2020 11:00

Aquest dimecres el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha celebrat la sessió de ple ordinari del mes de setembre, que s’ha realitzat de manera telemàtica. El punt més destacat de l’ordre del dia ha estat la votació sobre la proposta del conveni marc de gestió per a la prestació dels servei de menjador escolar als centres d'ensenyament dels nivells obligatoris i/o de segon cicle d'educació infantil de titularitat del Departament d'Educació al Pla de l’Estany. Amb aquest conveni marc, el Consell Comarcal es referma en la seva voluntat de donar suport legal a les AMPES i facilitar-los la gestió dels menjadors escolars de la manera que creguin més convenient. 

Un altre tema que s’ha tractat al ple ha estat l’acceptació de la delegació de competències dels municipis d’Esponellà i Vilademuls al Consell Comarcal perquè s’encarregui de la gestió en matèria d’actuacions de sanejament d’aigües. D’altra banda, també s’ha aprovat la pròrroga i modificació del contracte de serveis pel transport escolar col·lectiu de la comarca del Pla de l'Estany per al curs 2020-2021, així com el finançament de la gestió del transport col·lectiu obligatori a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Can Cuní. 

Arran de la confirmació de la inhabilitació aquest dilluns del president Quim Torra per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el ple ha aprovat una moció que rebutja la sentència, dona suport a Torra i demana que la justícia respecti les institucions catalanes i els seus representants. Així mateix, també s’ha aprovat una moció per reprovar el govern de l’Estat espanyol per com ha actuat davant la fugida del rei emèrit Joan Carles I, exigir-ne explicacions i instar el govern espanyol a investigar la corrupció de la monarquia i fiscalitzar els comptes de la Casa Reial.  

Arxiu