Acord per millorar l’ocupabilitat en el sector ramader lleter
23, de juny 2022 11:01

Els i les gerents de les granges ramaderes lleteres tenen dificultat a l’hora d’ocupar els llocs de treball que ofereixen. A més, han detectat que alguns dels processos de selecció i adaptació al lloc de treball fracassen a causa de la desinformació de l’aspirant sobre la realitat del sector.

Per això, Llet Nostra i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany col·laboren per ajudar als ramaders i ramaderes a trobar a persones idònies per aspirar a ocupar els llocs de treball que ofereixen. En aquest sentit, orientadors laborals de l’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han participat en una formació per conèixer millor el sector ramader lleter i les seves oportunitats laborals.

La formació ha consistit en realitzar l’Experiència #APROP, una visita guiada per la granja de l’EVAM de Monells (Baix Empordà) on s’explica la importància del paper de les petites i mitjanes granges lleteres en el conjunt de la societat i en el seu entorn. Unes explicacions que posen en valor el sector lleter així com també exposa les diferents professions relacionades amb el sector.

Després, la veterinària de la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà de Llet Nostra, Anna Targa, ha impartit una xerrada sobre les característiques dels llocs de treball així com també de les ofertes laborals més habituals que proposen les granges. Aquesta cooperativa té com a socis granges de vaques de llet del Pla de l’Estany.

Oriol Serrà, conseller comarcal de Promoció Territorial: “Amb aquesta formació es podran identificar més fàcilment aquelles persones que per les seves aptituds, actituds i habilitats puguin ser candidates a ocupar un lloc de treball en una granja. Esperem així, com a administració que som, a col·laborar al fet que els processos de selecció siguin més eficients en benefici tant de l'empresa com del futur treballador".

Anna Targa: “A les granges de Llet Nostra busquem persones que els agradi treballar amb els animals i a l’aire lliure. Que vulguin col·laborar en la producció de llet de qualitat tot cuidant les vaques: alimentant-les, mantenint el lloc net i munyir-les. Però també es necessiten persones més qualificades per manejar maquinària agrícola o fer els controls de qualitat.”

Llet Nostra Més

Aquest acord s’emmarca dins del programa Llet Nostra Més que té com a principal objectiu donar continuïtat al sector lleter català mitjançant la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental de tots els agents implicats en la cadena de valor de la llet.

En aquet sentit es treballa en cinc àmbits: l’excel·lència de la ramaderia familiar, la reducció de la generació de gasos d’efecte hivernacle, l’economia circular, la digitalització de traçabilitat i seguretat alimentària, i el compromís social.

Arxiu