S’inicia la ronda de visites als menjadors de les escoles de la comarca gestionades per les AFAs
12, de gener 2023 10:55
  • El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha visitat l’escola La Draga per conèixer de primera mà el funcionament del menjador escolar. Es tracta de la primera visita als menjadors gestionats per les Associacions de Familiars d’Alumnes.

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, i Maria Àngels Lladó, consellera d’Ensenyament del Pla de l’Estany han donat fe del bon funcionament del menjador escolar de l’escola La Draga de Banyoles. Aquesta és la primera visita als menjadors dels centres educatius de primària de la comarca i gestionats per les respectives Associacions de Famílies dels Alumnes (AFAs).

Un curs més el Consell Comarcal ha delegat en les AFAs la gestió dels menjadors escolars dels centres educatius del Pla de l’Estany. En aquest context, aquest dimecres 11 de gener a La Draga s’ha iniciat una ronda de visites a les escoles de la comarca, en la que també el president, Francesc Castañer i la consellera d’Ensenyament del Pla de l’Estany, Maria Àngels Lladó, s’han quedat a dinar per constatar, també, la qualitat del servei.

Aquestes visites volen ser una manera de posar en valor la tasca històrica que han fet les AFAs en el tema de la gestió dels menjadors escolars. D’altra banda, la voluntat del Consell és vetllar que tot el procediment de contractació dels menjadors escolars s’adeqüi a la legalitat. Francesc Castañer remarca que “confiem amb la feina que s’ha fet i es fa des de les AFAs, però cal adaptar els procediments de contractació a la normativa vigent”. “Sigui quina sigui la fórmula que s’acabi escollint volem que sigui la fórmula de totes les administracions implicades, AFAs i direccions dels centres” ha afegit el president del Consell.

Els propers centres escolars que es visitaran seran el Pla de l’Ametller, l’escola Can Puig, El Baldiri Reixach (La Vila) a Banyoles i l’escola La Vall del Terri de Cornellà del Terri que són escoles que contracten empreses per fer els servei de menjador. Posteriorment es visitaran les AFA’s que fan autogestió i que són les que actuen com empreses pròpies.

Arxiu